Politica de prelucrare a datelor GDPR

Politica de securitate a datelor cu caracter personal

 

 

Acest articol are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet www.sodent.ro.

 

Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare „GDPR”) este aplicabil in toate statele membre ale Uniunii Europene.

 

S.C. Home Dental S.R.L. este constienta de importanta protejarii informatiilor colectate despre dumneavoastra, in mod special acele informatii capabile sa va identifice ca individ ("informatii personale"). Acest document guverneaza modul in care colectam (prin documentul numit fisa de interes, prin crearea unui cont de utilizator pe site-ul www.sodent.ro, si prin abonarea la newsletter). Aceste informatii le colectam in conformitate cu prevederile Legii 677/2001 si a regulamentului nr. 679/2016 precum si a conditiilor de utilizare ale site-ului www.sodent.ro. Documentul prezentat este verificat periodic pentru a fi la curent cu orice modificari.

 

Documentul are scopul de a informa utilizatorii site-ului www.sodent.ro despre prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Home Dental S.R.L., in calitate de operator, inregistrat la Registrul Comertului cu nr. J35/1270/2000, avand CUI 13625273, atribut fiscal RO, CIF RO13625273, capital social 200 lei, cu sediul social in Str. Mihail Kogalniceanu nr.12, Timisoara, Romania, telefon 0723-334202 si cu contul bancar RO20 INGB 0000 9999 0995 3527 deschis la ING Bank.

 

In cazul in care aveti intrebari sau solicitari cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ne puteti contacta trimitandu-ne un e-mail la adresa: homedental.cabinet@gmail.com sau telefonic 0723-334202.

 

1 Cand colectam datele cu caracter personal

 

1.1 In mod direct - prelucram date cu caracter personal pe care ni le-ai oferit voluntar:

 • Atunci cand iti creezi un cont pe site www.sodent.ro la completarea datelor pentru inregistrare
 • Atunci cand ne contactezi, trimitand un mesaj chat
 • Atunci cand ne contactezi pentru a ne solicita informatii sau plasa comanda la adresa de e-mail: office@sodent.ro

 

   1.2 In mod indirect - Putem prelucra date pe care nu ni le-ai oferit in mod voluntar:

 

 • Atunci cand vizitezi site-ul sau interactionezi sub orice forma cu acesta
 • Atunci cand creezi un cont pe site-ul www.sodent.ro, utilizand un cont de Facebook sau Google

 

2  Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

 

2.1 Daca sunteti client al site-ului, Home Dental va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi:

 

 • Nume si prenume
 • Numar de telefon
 • Adresa de e-mail
 • Adresa de facturare
 • Adresa de livrare
 • Date referitoare la modul in care utilizati site-ul (de exemplu, comportamentul /preferintele /obisnuintele dumneavoastra in cadrul www.sodent.ro)
 • Precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea site-ului.

 

Daca pentru a va crea cont de utilizator pe site, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, Home Dental va prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

 

2.2 Daca sunteti vizitator al site-ului, Home Dental va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati:

 

 • In mod direct in contextul utilizarii site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact / intrebari / reclamatii, in masura in care ne contactati in acest fel
 • In mod indirect, date precum: adresa IP, browser folosit, durata navigarii, istoricul cautarilor, sistem de operare folosit, limba si pagini vizualizate, URL-uri complete, secventa de click-uri catre, prin si de la site-ul nostru, informatii sau produse vizualizate / cautate, durata vizitelor pe anumite pagini, informatii privind interactiunea cu paginile (ex. derularea, click-urile, trecerile de mouse), date despre comportamentul utilizatorilor

 

3  Temeiul prelucrari si scopul

 

Obligatie legala: Putem prelucra date cu caracter personal in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce ne revin in calitate de profesionist.

 

3.1 Daca sunteti client al site-ului sodent.ro, Home Dental va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

 

3.1.1 Pentru indeplinirea obligatiilor legale ce revin Home Dental in contextul serviciilor prestate prin intermediul site-ului sodent.ro, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea Terradent de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul site-ului.

 

3.1.2 Pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si Home Dental, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si Home Dental, definit in cuprinsul Termenelor si Conditiilor. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si Home Dental S.R.L.

 

3.1.3 Pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, SMS, whatsapp), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Home Dental, prin intermediul site-ului sodent.ro.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati prin: abonare la newsletter, creere cont, finalizare comanda pe site.

 

3.1.4 Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ SMS continand comunicari comerciale.

 

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 

3.1.5 in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatiri experientei oferite pe site.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Home Dental de a imbunatati permanent experienta clientilor pe site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 

3.2 Daca sunteti vizitator al site-ului sodent.ro, Home Dental va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

 

3.2.1 Pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, SMS whatsapp), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Home Dental, prin intermediul site-ului sodent.ro

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.

 

Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site.

 

Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ SMS sau prin mesaj pe whatsapp care contine comunicari comerciale.

 

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 

3.2.2 Pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatati experienta dumneavoastra oferita pe site sodent.ro.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Home Dental de a asigura functionarea corecta a site-ului sodent.ro, precum si pentru a imbunatati permanent experienta vizitatorilor site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.

 

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 

4 Dezvaluirea datelor cu caracter personal

 

Nu vindem si nu inchiriem datele dumneavoastra cu caracter personal catre terte parti!

 

4.1 Pe langa operator Home Dental S.R.L., in anumite situatii, datele pot fi accesibile pentru terte parti precum furnizori de servicii, operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, partenerii care ne asigura serviciile de marketing, depozitare, numite daca este necesar, ca persoane imputernicite de Operator.

Companiile care au acces la datele dumneavoastra pentru a putea derula actul comercial sunt:

 • Home Dental S.R.L Romania– Administrator site SODENT.RO
 • Global Soft Pro S.R.L. Romania – Program facturare si conectare la site sodent.ro 
 • Royalty Webdesign S.R.L Romania – Realizator site SODENT.RO
 • Fan Courier Experss S.R.L. Romania – Serviciul de curierat
 • PayU SA – Polonia – Procesator de plati on-line pentru plata cu cardul  (dupa acceptul PayU care este in curs de derulare)

 

Acestea sunt obligate prin contract sa mentina confidentialitatea datelor si sa le foloseasca exclusiv in scopul pentru care le-au fost furnizate.

 

4.2 De asemenea, am putea dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal catre autoritatile publice centrale / locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

 

 • Atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege: autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii noastre, care ne solicita sa furnizam informatii, in virtutea obligatiilor legale, pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor noastre
 • Pentru administrarea site-ului
 • Pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui
 • In situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre Home Dental S.R.L. prin intermediul site-ului sodent.ro
 • Pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor site-ului
 • Pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege

 

4.3 Acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale noastre in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal, fie sunt la randul lor operatori de date cu caracter personal, fie sunt persoane imputernicite, care prelucreaza datele in numele Home Dental S.R.L.

 

4.4 Pentru a facilita operatiunile noastre globale si in concordanta cu legislatia aplicabila, am putea transfera sau dupa caz, am putea permite accesul partenerilor nostri din mai multe state, inclusiv Statele Unite, asa cum rezulta din Politica de Cookies.

 

4.5 Toate activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal se refera exclusiv la persoane care au peste 18 ani, respectiv reprezentantii persoanelor juridice ori a persoanelor care actioneaza in numele si pe seama persoanei juridice.

 

4.6 Daca nu ne furnizezi datele cu caracter personal prevazute solicitate, nu vei putea transmite catre noi solicitarea/comanda, iar noi nu vom putea veni in intampinarea ta.

 

5 Confidentialitatea minorilor

 

5.1 Home Dental prin intermediul site-ului sodent.ro, nu contacteaza cu buna stiinta sau nu colecteaza informatii de la persoane cu varsta sub 18 ani. Website-ul nu are ca scop solicitarea de informatii de orice fel de la persoane cu varsta sub 18 ani.

 

5.2 Daca printr-o eroare intram in posesia unor astfel de informatii si suntem instiintati de acest lucru, vom obtine consimtamantul parental adecvat pentru a utiliza aceste informatii sau, in cazul in care nu este posibil, vom sterge informatiile de pe serverele noastre.

 

5.3 Daca doriti sa ne comunicati primirea de informatii despre persoanele cu varsta sub 18 ani, va rugam sa ne contactati pe email la homedental.cabinet@gmail.com

 

6 Drepturi pe care le ai in legatura cu datele tale cu caracter personal

 

6.1 Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem.

 

6.2 Dreptul la informare - dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre Terradent, conform celor descrise in prezentul document.

 

6.3 Dreptul de acces la date - de a ne solicita sa rectificam oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate: dreptul de a obtine confirmarea din partea Home Dental cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc.

 

6.4 Dreptul la portabilitatea datelor, daca prelucrarea are la baza consimtamantul tau, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a ne solicita sa furnizam datele cu caracter personal obtinute direct de la tine si, daca este posibil, sa transmita acele date direct altui operator.

 

6.5 Dreptul de a-ti retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respective.

 

6.6 Dreptul la stergerea datelor, de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu ne mai sunt necesar, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”) - se aplica anumite conditii; Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, Home Dental sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice.

 

6.7 Dreptul la restrictionarea prelucrarii, in anumite conditii.

 

6.8 Dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos.

 

In orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al Home Dental S.R.L. sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care Home Dental S.R.L.  poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

In orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.

 

6.9 Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate - dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

 

6.10 Dreptul in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii.

 

6.11 Dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro

 

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, te incurajam sa ne adresezi o solicitare in scris, datata si semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: homedental.cabinet@gmail.com

 

7 Durata pentru care prelucram datele dumneavoastra

 

Home Dental va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

 

7.1 In cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina Home Dental S.R.L.  (de ex, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

 

7.2 In situatia in care sunteti client si va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul “stergere cont” din sectiunea “contulul meu”, Home Dental S.R.L. va interpreta aceasta actiune ca optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale prin care va tinem la curent despre produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului sodent.ro

 

In acest sens, daca alegeti sa va stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite e-mailuri si / sau SMS-uri de acest gen.

 

Totusi, dorim sa va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

 

7.3 In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate mai jos.

 

In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active.

 

Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, Home Dental va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de Home Dental pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

 

7.4 Datele transmise prin intermediul contului creat pe site: 5 ani de la data la care contul nu a mai inregistrat activitate.

 

7.5 Datele colectate in mod involuntar prin intermediul site-ului: 3 ani de la data colectarii.

 

7.6 Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira sinu mai avem motive legale sau legitime pentru a prelucra datele tale cu caracter personal, acestea vor fi sterse in conformitate cu procedurile interne ale operatorului.

 

8 Modificari in politica de confidentialitate

 

Ne rezervam dreptul de a modifica aceasta politica de confidentialitate conform legislatiei in vigoare care prevaleaza cele scrise aici din momentul publicari in Monitorul Oficial. In cazul unor modificari majore pe viitor vei fi instiintat pe email (daca este posibil) sau prin afisarea unui mesaj specific pe site.

 

Pentru orice neclaritate, ne puteti contacta la adresa de e-mail: homedental.cabinet@gmail.com sau tel/whatsapp: 0723-334202.

 

HomeDental
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
INFORMAȚII CLIENȚI
0731665332
SUPORT & COMENZI ONLINE
office@sodent.ro
Facebook Instagram